"Quien se pronuncia por el camino reformista en lugar de y en oposición a la conquista del poder político y a la revolución social no elige en realidad un camino más tranquilo, seguro y lento hacia el mismo objetivo, sino un objetivo diferente: en lugar de la implantación de una nueva sociedad, elige unas modificaciones insustanciales de la antigua." Rosa Luxemburgo

martes, 28 de febrero de 2012

Segunda reunión del grupo de auditoria de valencia

Grup d´auditoria del deute: reunió de 22 febrer 2012

S´informa que en aquest moment el procés d´auditoria del deute en l´estat espanyol te grups en Madrid i Barcelona i comunica mijançant la plataforma N-1; també es farà servir per preparar la reunió del 24-25 de març en Madrid.

Hem dialogat de diferents assumptes que ens preocupen com a persones que som, al menys la majoria, inexpertes i ignorants en temes econòmics i/o de conceptes com deute/dèficit etc.

L´auditoria serveix per canviar el sistema. L´auditoria ciutadana provoca que el poder establert (l´estat i els seus gestors polítics i tècnics) s´habituen a la participació ciutadana: aquesta és la meta que cal perseguir.

Es proposa muntar el grup en contacte amb la resta de l´Estat i també distribuir àrees de treball. A més, cal proposar accions publiques: seria interessant crear un amena de tribunal popular per atraure l´atenció dels ciutadans. L´auditoria és important pel seu propi valor informatiu, ja que probablement encara que es faça no deixarem de pagar el deute.

Com podem començar a treballar i quins documents, organitzats per nivells de dificultat, podriem estudiar abans de començar a treballar?

Hi ha molts documents, i es parla de quina eina caldria utilitzar per posar-los a disposició de tot el grup. Una possibilitat és utilitzar el correu enviant els vincles dels diferents documents; altra és mijançant g-docs en el g-group de deute, i l´altre que sembla molt interessant és l´Titanpad.

En qualsevol cas es farà un enviament amb uns quants documents (tampoc massa per evitar la saturació) Si volem afegir algun article, ho podem fer.

Es proposa fer un document inicial sobre què és l´auditoria i qué volem fer: debatim un poc sobre com es fa el treball informatiu per a l´auditoria:
  • S´han de conseguir documents amb la colaboració de l´aparell de l´estat; tindre gent amb accés als documents que ens ajude a conseguir documents
  • Per conseguir que la gent s´unisca necessitem material de divulgació: en la web del CADTM i en ATTAC Madrid hi ha documents fàcils de llegir
Hi ha coses bàsiques a definir en aquesta campanya: quin deute estudiem? Talvolta será més fácil començar per el deute públic perquè com a ciutadans tenim dret a veure els documents. Els de la privada son més difícils d´aconseguir.

QUÈ AUDITEM?
  • Deute Públic: estatal? De la Comunitat Valenciana?
  • Bancaixa? CAM? Banc de València? Són entitats públiques o privades?
La majoria de nosaltres pensem que val la pena començar pel deute del País Valencià. Per què?
  • Per l´escàndol que han provocat els diferents casos de corrupció: la despesa que ha creat deute, a quins serveis ha afectat negativament?
  • La falta de finançament o fallida financera del PV, ha tingut ressó estatal
  • Els documents estàn ací, en la capital hi ha molta informació a la qual acudir
  • Yves ens enviarà dades del deute valencià
  • S´ha de tractar de contactar també amb els partits minoritaris perquè tenen información
  • Abans de començar hem d´estudiar els documents que calguen i entendrel´s. Hem d’anar amb molta calma
  • Caldrà dirigir-se a persones i entitats que conèixen com funcionen els comptes públics i la manera que s´han implementat.

CONCLUSIÓ: AUDITEM PAÍS VALENCIÀ, ENS FORMEM BUSCANT ASSESSORS I PARTICIPANTS QUE PUGUEN DIRIGIR I EXPLICAR EL SIGNIFICAT DELS MATERIALS DOCUMENTALS QUE INVESTIGUEM

PROPOSTA IMMEDIATA:
  • Els materials que elaborem seran bàsics i serviran per a nosaltres i per a informar en qualsevol lloc.
  • Fer una carta de presentació per anar a les jornades de moviments socials en la universitat díes 27-28
Propera reunió: 14 de març a les 19 hs: cal que fem propostes per l´ordre del dia

Auditoriavalencia@gmail.com /auditoriavalencia@ googlegroups.com

Gracies Mireya per prendre l'acta.